Presse

Nyheder

2020

Krigsbørn - Se her!

Skuespiller Christina Tranholm søger effekter fra Besættelsestiden til et teaterstykke

I anledningen af 75 året for befrielsen er vi en lille gruppe der opsætter et arrangement på Huset i Magstræde i København den 14. november.

Arrangementet kommer til at bestå af teaterstykket ‘Tyskerpiger’, der handler om den danske kvinde Ingrid, som forelsker sig i værnemagtssoldaten Mathias under besættelsen.

Derudover bliver der efterfølgende en aftertalk og et interview med professor og forfatter Anette Warring, som ligeledes tager udgangspunkt i emnet 'Tyskerpiger'.

Stykket skal instrueres af Maj Rafferty og er skrevet af skuespiller Christina Tranholm. Det har tidligere været opført som en del af Camden Fringe festival i London. 

Vores intention med projektet er at være med til at nuancere det i høj grad meget endimensionelle billede som eftertiden og samtiden malede af jeres mødre, grundet deres forhold til de tyske værnemagtssoldater.

I den forbindelse er vi på jagt efter billeder, breve eller lignende der kan være med til rette fokus mod det som disse forhold først og fremmest handlede om; kærligheden mellem to mennesker. Materialet vi indsamler skal bruges i promoverings øjemed, dvs. på flyers, plakater, opslag på Facebook events osv. Derudover er vi ved at undersøge muligheden for at etablere en lille udstilling i forrummet til det lokale hvor arrangementet finder sted. 

Det giver sig selv at den type materiale vi efterspørger, er sjælden og har en næsten uvurderlig affektions værdi. Vi lover selvfølgelig at tage godt vare på hvad end vi måtte få til låns og kun bruge det i det omfang vi får lov til. Alt modtages med kyshånd. 

Som sidebemærkning skal det nævnes at Maj har fungeret som assistent i et kunstprojekt og forening kaldet Brændende kærlighedsbreve, link og yderligere information herunder.

Jeg har tidligere lavet et opslag på Facebook gruppen Krigsbørn- BORN OF WAR, hvor jeg blev kontaktet af Henny, der har været så venlig og hjælpsom at dele min forespørgsel. På forhånd tak for hjælpen.

Mange gode hilsener

Christina

Brændende kærlighedsbreve link:

https://www.facebook.com/braendende.kaerlighedsbreve/?eid=ARDNXlFlz45aunsCdWcwbZRqAe_qBBhhNp_oMlgq0wylX-hvaOKhWwurw_d8-ZJpcYjY1_8sGB6uXq2V&timeline_context_item_type=intro_card_work&timeline_context_item_source=663027611&fref=tag

 


Ambassadør Detlev Rünger og Arne Øland

Hædersbevisning til Arne Øland, medstifter af Danske Krigsbørns Forening og dennes formand i 20 år.

Forbundsrepublikken Tysklands Verdienstkreuz am Bande (svarende til Dannebrogordenes Ridderkors)

 

Botschafter arne

Den Tyske Ambassade

I går overrakte ambassadør Detlev Rünger Forbundsrepublikken Tysklands Verdienstkreuz am Bande (svarende til Dannebrogordenes Ridderkors) til Arne Øland, der har været med til at grundlægge Danske Krigsbørns Forening (DKBF) og arbejdet ulønnet som foreningens formand i mange år.
I anledning af overrækkelsen sagde ambassadøren:”Igennem Arne Ølands utrættelige, frivillige indsats og foreningen DKBF kunne langt flere end 1000 af de danske ”krigsbørn” i en fremskreden alder lære sandheden om deres oprindelse at kende. Foreningens synlige indsats har i ikke uvæsentlig grad bidraget til at fjerne tabuet fra de danske krigsbørns skæbne og udbrede kendskabet til dem.”